לא בכדי אנשים בוחרים להקים את ביתם בצפון- ההרים הירוקים, הנופים הפתוחים והאוויר הנקי מעניקים תחושת שלווה ורוגע שקשה למצוא בחלקים אחרים של ישראל.
בין אם אתה נמצא בהרחבה של קיבוץ בעמק יזרעאל או במצפה בגליל, לטבע יש קצב משלו.
בחירת המיקום היא אמנם הצעד הראשון, אבל עכשיו מגיע האתגר האמתי- כיצד לרתום את כל הטוב הזה אל הבית אותו אנו מקימים.
ראשית יש לזהות את נקודות החוזק של החלקה, הם יהיו מכוללי התכנון העיקריים שיילוו את תהליך התכנון. כיווני אוויר ואור, נוף פתוח וטופוגרפיה משתנה הם רק חלק מקשת רחבה של שיקולים שיש לקחת בחשבון.
לעתים יכולים אף לקראת מצבים בהם תיווצר התנגשות בין תכונות שונות של השטח. כך למשל פתיחת חלונות גדולים אל הנוף במערב יכולה להיות בעייתית ביום קיץ חם כשהשמש נכנסת ישירות אל תוך הסלון. לכן, על המתכנן לזהות כבר בשלבים הראשונים של גיבוש התכנית את הבעיות שעלולות לצוץ בדרך ולתת להם מענה כחלק מהקונספט המקורי ולא כאילוץ בשלבים מתקדמים.
שימוש בחומרים טבעיים וחומרים מהשטח יתרום להגברת הקשר שבין הבית לסביבתו. אבן טבעית, עץ, ברזל וחימר הם דוגמאות טובות לחומרים שיעניקו לבית שייכות למקום.
עם זאת אדריכלות בכפר לא בהכרח חייבת להיות אדריכלות כפרית. לעתים בית בסגנון מודרני יצליח להשתלב בסביבתו בצורה טובה לא פחות. לכן קודם כל עליך להחליט מהו הסגנון האדריכלי שמבטא אותך ואת סגנון החיים שלך בצורה הנכונה ביותר.